Sjællands unge skal møde mere entreprenørskab i skolerne

Elever og studerende på Sjælland skal fremover langt oftere møde entreprenørskab i undervisningen. Det er ambitionen for Fonden for Entreprenørskab Sjælland (tidligere kendt som Young Enterprise), der netop har ansat en ny regionsleder, som skal lede arbejdet med at gøre Sjællands unge mere entreprenante.

Fonden for Entreprenørskab Sjælland (FFE Sjælland) har ansat Kamilla Kastberg som regionsleder pr. 31. marts 2016. Kamilla Kastberg er oprindeligt uddannet lærer og har undervist i 12 år på både Bornholm og Sjælland. Derudover er Kamilla Master i Uddannelse og Læring fra Roskilde Universitet med speciale i unge og sårbare unges læreprocesser. Kamilla har pædagogisk diplomuddannelse i gennemgribende udviklingsforstyrrelser og ordblinde undervisning fra University College Copenhagen.

"Med ansættelsen af Kamilla Kastberg, ser vi frem til at styrke Fondens tilstedeværelse og synlighed på Sjælland. I en region som vores er vi overbevidste om, at der ligger et stort uudnyttet potentiale til yderligere vækst gennem entreprenørskab siger Niels-Ulrik Amdal, der er formand i Fonden for Entreprenørskab Sjælland."

Kamilla Kastberg skal være daglig leder for FFE Sjælland, og hun skal være bindeled mellem erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne i hele regionen.

Jeg glæder mig til at møde en masse elever og lærere og inspirere dem til, hvordan de kan arbejde med entreprenørskab i undervisningen. Samtidig ønsker vi i FFE Sjælland at styrke koblingen mellem skolen og erhvervslivet, og derfor håber vi også, at både små og store virksomheder har lyst til at byde ind med projekter, de gerne vil have afprøvet,” siger Kamilla Kastberg.

Elever og studerende kan også komme med forslag til projekter, som de gerne vil afprøve sammen med en virksomhed, og så hjælper FFE Sjælland gerne med at tage kontakt til virksomhederne.

Undervisningsmateriale

I øvrigt udvikler Fonden For Entreprenørskab gratis undervisningsmateriale, så det er nemt at implementere entreprenørskab i alle undervisningsfag. Der er materiale til både grundskoler, ungdomsuddannelser og de videregående uddannelser. Undervisningsmaterialerne er tilpasset de nationale læringsmål.

Konkurrencer, messer og events

Der er forskellige konkurrencer i løbet af et skoleår som Fonden For Entreprenørskab arrangerer, bl.a. DM i entreprenørskab. I alt 8 hold fra region Sjælland stiller op. ”Jeg glæder mig meget til at møde de deltagende elever og se deres projekter i Industriens Hus d. 27/4”, siger Kamilla Kastberg

 

Baggrund:

FFE Sjælland er en region under Fonden for Entreprenørskab, som det centrale nationale videncenter og omdrejningspunkt for udvikling af entreprenørskab i undervisningen på alle uddannelsesniveauer. Fonden for Entreprenørskab arbejder for, at flere unge bliver uddannet til entreprenørskab – både som iværksættere og som innovative medarbejdere. Fonden fungerer desuden som videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om undervisning i entreprenørskab på alle niveauer af uddannelsessystemet.

Regionsleder Kamilla Kastberg har kontor i Business Faxes lokaler Industrivej 2, 4683 Rønnede. Kamilla kan kontaktes via mail på kamilla@ffe-ye.dk eller telefon 29212647