Regionsmesterskab på Slotshaven Gymnasium d. 10. marts 2020

Unge iværksættere dyster: Hvem har de bedste forretningsideer?

Den 10. marts bliver Slotshaven Gymnasium i Holbæk omdannet til en stor iværksætterkonkurrence, når unge fra hele regionen konkurrerer om at blive de bedste entreprenører.

Kompetente erhvervsfolk og forretningsudviklere er klar til at agere dommere, når elever fra ungdomsuddannelserne på Sjælland skal fremlægge deres forretningsideer d. 10. marts på Slotshaven Gymnasium i Holbæk. I alt stiller 62 hold op til konkurrencen Company Programmes regionsmesterskab, som er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab Sjælland.

- Flere af dem der har været med i konkurrencen de foregående år, har startet virksomhed på baggrund af deres ide. Så for nogle kan det blive startskuddet til noget større, siger Camilla Romme Hansen, Regionsleder hos Fonden for Entreprenørskab.

Elevernes ideer handler om alt fra udvikling af mere komfortable herre-businesssko og ankelbånd til vækning med vibrationer til bæredygtige shampoo i vandopløselig folie.

- Det er jo en rigtig god mulighed for at få god sparring og feedback på deres ideer. Det er jo anderledes, når det i stedet for ens underviser er en direktør fra erhvervslivet, de pitcher for, siger Camilla Romme Hansen.

Vinderne går videre i konkurrencen
Eleverne dyster i fire forskellige kategorier, Business & Service, Society & Globalization, Trade & Skills og Science & Technology, og de bliver bedømt på fire forskellige parametre: De skal pitche deres ide på en scene, interviewes ved deres messestand, svare på spørgsmål i et lukket dommerinterview og endelig vil dommerne vurdere en rapport, som eleverne på forhånd har indsendt.

- Eleverne har arbejdet med ideerne siden skolestarten i august – nogle endnu længere. Eleverne går virkelig op i det, fordi det er så virkelighedsnært, siger Camilla Romme Hansen.

Dommerne skal udvælge en vinder i hver kategori samt tre wildcards, som de kan sende videre til Danmarksmesterskabet, som finder sted hos Dansk Industri d. 22. april.